skimmelsvamp i væggen

  • Dette emne er tomt.
Viser 1 svartråd
  • Forfatter
    Indlæg
    • #10017
      mia Schmidt
      Medlem

      Hej
      Min kæreste og jeg gjorde hele vores soveværelse rent i weekenden, og desværre erfarede vi at der er skimmelsvamå i hele væggen. Jeg havde sidste år kontakt til min udlejer, da jeg mente der trak fugt fra altandøren og ind i væggen. Den gang gjorde de ikke noget ved det. vi lufter ud hver dag, og sørger for korrekt varme osv. nu er det så kommet i endevæggen samt væggen der skiller vores og naboens lejlighed af. De fleste steder er det ikke synligt, men det er ligesom tapeten bobler, samt hele panelet er råddent.

      hvordan skal vi forholde os? hvem skal betale for rensningen, og hvad nu hvis vi ikke kan bo i lejligheden?? jeg har døjet utrolig meget med hovedpine og et skrantende helbred i noget tid nu.

      Håber I kan hjælpe

    • #10018
      Jakob Lindberg
      Moderator

      Udlejer skal straks gå i gang med at udbedre skaderne. Det vigtigste er, at han professionelt undersøger årsagerne til, at der er kommet skimmelsvamp og derefter går i gang med at udbedre skaderne. Processen afsluttes med at der foretages en afrensning for skimmelsvamp. Dette skal gøres af et specialistfirma.

      Hvis udlejer ikke vil udbedre skaderne, kan der opstå alvorlig sundhedsfare. I bør i så fald klage til kommunen (byrådet eller borgmesteren) og anmode dem om at foretage en undersøgelse. Hvis de afviser at gøre noget, skal I henvise til Vejledning 47 (se nedenfor). I den står det helt klart, hvad en kommune skal gøre i tilfælde af sundhedsfare i boliger.

      I har krav på forholdsmæssigt nedslag i lejen, så længe vandskaden forringer det lejedes værdi. Udlejer skal også betale for erstatningsbolig, hvis I er nødt til at flytte et andet sted hen, mens lejligheden bliver sat i stand. I modsætning til en almindelig huslejeklage, skal sager om forholdsmæssigt nedslag i lejen/erstatning starte i boligretten. I skal i så fald have en advokat.

      Spørg i den lokale lejerforening, hvem de kan anbefale.

      I bør skriftligt anmode udlejer om at udbedre skimmelsvampangrebet inden en frist, som I selv sætter, f.eks. 14 dage. Hvis han ikke opfylder denne anmodning, så har I ret til at ophæve lejemålet. I kan så flytte, og skal derefter ikke betale mere i husleje. Han vil så formentlig tilbageholde huslejen i jeres depositum. I (eller jeres advokat) kan derefter stævne udlejer for boligretten for at få depositum udbetalt, sammen med det forholdsmæssige nedslag i lejen, som jeg har omtalt ovenfor.

      Med venlig hilsen, Jakob Lindberg

      Vejledning 47 · Vejledning om kommunernes mulighed for at gribe ind over for fugt og skimmelsvamp i boliger og opholdsrum · 27-06-2008 . Socialministeriet

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.