Retablering

  • Dette emne er tomt.
Viser 1 svartråd
  • Forfatter
    Indlæg
    • #14186

      Min kone og jeg har i 25 år beboet et rækkehus i en boligforening. Vores have er anlagt, så der er minimal vedligeholdelse i vores alderdom, som nærmer sig hurtigt. Vi er henholdsvis 68 og 71 år.

      Hele vores boligområde har igennem de sidste 2 år været igennem en gennemgribende renovering. Vi er nu flyttet tilbage til vores eget hus efter genhusning, med en voldsom huslejestigning til følge.

      Vi frygtede, hvad der i renoveringsperioden ville ske med vores have, men inden renoveringen startede, fik vi i en mail fra boligforeningens formand garanti for, at vores have ville blive retableret, og alt, hvad der blev ødelagt, ville blive erstattet, samt at der ikke ville køre tungt materiel på fliserne. Vi stolede
      selvfølgelig på, at det hele nok skulle blive i samme standard som før renoveringen.

      Ved tilbageflytningen kan vi så konstatere, at INTET er blevet som lovet. Haven ser gennemgående forfærdelig ud! Ind mod terrassedøren har man lagt et nyt stykke terrasse hævet over den gamle ifølge reglerne om tilgængelighed. Fliserne, som er af en helt anden type end de oprindelige, er bestemt ikke lagt af professionelle folk! De hopper og danser, og fugerne er nogle steder op til 1 cm brede! Vi har en meget stor terrasse, og man har hævet et område på ca. 1/3 med 12-15 cm således, at der nu er et trin ned til det oprindelige område på 2 sider.

      Kan det kaldes en retablering, når der nu er så stor en niveauforskel på begge sider af det nye stykke, at det er yderst risikabelt at færdes i haven, hvis man er svagtseende eller på anden måde motorisk handicappet?

      Nu er de “gamle” stykker terrasse lukket i begge ender, så vandet ikke kan løbe fra under voldsomt regnvejr.

      Da vi bor i et enderækkehus, er vores affaldsspande (3 stk.) placeret i nærheden af havelågen ud mod boliggangen, som også er hævet så meget, at der også her er et trin op. Her skal vi trække de tunge affaldsspande op, da vi selv skal placere dem i boliggangen ved tømning.

      På den resterende del af den gamle terrasse, ses det nu tydeligt, at tungt materiel har trykket fliserne ned, men formand og forretningsfører i boligforeningen benægter, at det er tilfældet.

      Der har været køretøjer på terrassen både med fliser og andet byggemateriel. Selv ved let regn ligger der nu 2 store vandpytter. Ind mod et smalt jordbed langs med huset, har man ikke en gang gjort sig den ulejlighed at lægge kantfliserne i flugt med de eksisterende.

      Vi har hverken kræfter eller økonomi til selv at bringe haven tilbage til tidligere standard. Alle argumenter fejes af bordet i boligforeningen, og intet bliver gjort af alt det, som vi inden renoveringen blev lovet. Vi føler os i den grad trådt på, og at det er Davids kamp mod Goliat!

      Hvad er vore juridiske rettigheder? Kan vi gøre krav på, at hele terrassen hæves op i samme niveau, og at resten føres tilbage til samme standard som tidligere, eller skal vi bare finde os i det griseri, der er afleveret?

      Vi har mange fotos af haven både fra før og efter renoveringen.

    • #14187
      Jakob Lindberg
      Moderator

      I har to muligheder:

      1) At klage til beboerklagenævnet over den dårligt udførte vedligeholdelse

      2) At anlægge en retssag mod boligforeningen

      Jeg vil mene, at den mail i har fået af boligforeningens formand er et juridisk bindende tilsagn, som boligforeningen er forpligtet af. Søg i første omgang råd hos en lejerforening. Lejerforeningen kan hjælpe med at indbringe sagen for beboerklagenævnet. Det er muligt, at I siden skal have en advokat til at føre en eventuel retssag

      Med venlig hilsen, Jakob Lindberg

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.