Forsvar den omkostningsbestemte husleje! › Forums › Lejerbrevkassen › Regler for urafstening
Tagget: urafstemning almene afdelinger
- Dette emne har 1 svar og 2 stemmer, og blev senest opdateret for 5 år, 10 måneder siden af Jakob Lindberg.
-
ForfatterIndlæg
-
-
9. januar 2019 kl. 17:26 #19137Peder PederBlokeret
Hej
Jeg bor alment og jeg har talt med andre i afdelingen om, reglerne for urafstemning på et afdelingsmøde.
I vedtægterne står “..deltagerne (på afd.mødet) kan beslutte, at den endelige afgørelse, af et spørgsmål skal gå videre til urafstemning…”.
Nogen mener, at formuleringen “…den endelige afgørelse..” antyder, at der først skal stemmes normalt på mødet, og herefter kan enhver efterfølgende forlange at stemme om, at det skal gå til urafstemning (bemærk, der skal stemmes om, at der skal stemmes pr.brev).
Dette rummer selvsagt den ulempe, at dem der har opnået flertal ved den normale afstemning på mødet, ikke stemmer for at det skal gå videre til urafstemning, hvilket naturligvis er temmeligt egoistisk.
Spørgsmål:
Skal dirigenten ikke på opfordring om dette, altid først tage en afstemning om et forslag skal gå til urafstemning ?
note: der var en, der fremførte, at ud fra reglen om, at de mest vidgående skal behandles først, at så måtte dette princip også gælde rækkefølgen ved spørgsmålet om urafstemning, hvilket må modsiges, når det er selve indholdet i forslaget der skal betragtes som mest vidgående.
-
12. februar 2019 kl. 12:54 #19172Jakob LindbergModerator
Hej Peder.
Den konkrete procedure fremgår ikke af lovgivningen, men jeg fortolker reglerne således:
Reglen i Almenboligloven, § 37, Stk. 3 lyder:
“Medfører et arbejde eller en aktivitet lejeforhøjelse, der overstiger 15 pct. af den gældende årsleje, skal godkendelse ske ved urafstemning blandt afdelingens boligtagere, når krav herom fremsættes af det i vedtægterne fastsatte nødvendige antal stemmeberettigede deltagere på afdelingsmødet. Antallet kan i vedtægterne højst fastsættes til at udgøre 25 pct. af de fremmødte stemmeberettigede deltagere.”Det bør gennemføres sådan:
Hvis bare een mødedeltager kræver det, skal dirigenten spørge forsamlingen om hvor mange, der kræver punktet sendt til urafstemning. Dette bør han gøre, når den mundtlige debat er afsluttet. Hvis mere end 25 % rækker hånden op, forkynder dirigenten, at forslaget skal sendes til urafstemning. Der skal derfor ikke stemmes om selve forslaget.Reglen i § 37, stk. 3 er en “minimumsregel” De lokale vedtægter i dit boligselskab kan godt indeholde bestemmelser om at f.eks. alle beslutninger kan kræves sendt til urafstemning. Vedtægterne kan også indeholde bestemmelser om at et mindre mindretal – f.eks. 10 % af deltagerne på mødet kan kræve urafstemning. Men det kan højst være 25 % af deltagerne på mødet.
-
-
ForfatterIndlæg
Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.