Ineffektiv opvarmning – høj enhedspris

Forsvar den omkostningsbestemte husleje! Forums Lejerbrevkassen Ineffektiv opvarmning – høj enhedspris

  • Dette emne er tomt.
Viser 1 svartråd
  • Forfatter
    Indlæg
    • #14063

      Sidste sommer fandt vi et dejligt hus på 151 m2 at leje. Ved rundvisning blev oliefyret i kælderen fremhævet positivt og vi fik at vide, at det afgav meget varme som steg op i øvrige to etager i huset. Samme fyr forsynede kontor i anvendelse, som lå i forbindelse med boligen (ca. 80 m2).
      Vi kunne ikke rigtig få oplysninger om varmeudgifternes størrelse, som skulle deles mellem henholdsvis bolig og kontor, og i lejekontrakten var kun anført, at vi selv skulle afholde varmeudgifter. Grundet oplysninger ved rundvisning af ejer af huset og bruger af kontoret var vi ikke alarmeret og accepterede lejemålet.
      Vi afsatte 2500 kr. om måneden til varme og vand, vi syntes det virkede fornuftigt. Efter indflytning i august kom oliebilen første gang, det var der ikke noget mærkeligt i, men da den kom igen 5 uger efter begyndte vi at blive noget bekymret. Ultimo november kontaktede vi ejer for at foreslå, at der blev lavet forbedringer i forhold til isolering. Vi fik ikke svar på dette og så os derfor nødsaget til i udgangen af december at opsige lejemålet pr. 31/3. I januar og februar frøs vi med anstand for at holde varmeudgift nede. I marts benyttede vi ikke boligen og varmen var ikke tændt.

      Nu er varmeregnskab kommet, og det ser ud til at være lavet korrekt og overholder fristen. Samlet udgift på 7½ måned er 52000 og vores andel 29500. Vi finder at det er et urimeligt højt samlet forbrug med deraf følgende høj enhedspris. Varmetabet på rørene er også meget højt.

      Vores spørgsmål er; findes der nogle retningslinier for hvor meget det er rimeligt at betale for varme/varmt vand? Eller er det bare ærgerligt og at betale?

    • #14064
      Jakob Lindberg
      Moderator

      Nej, der findes ikke nogen bindende retningslinjer for hvor stor varmeregningen må være. Men jo højere varmeregningen er, jo lavere er “det lejedes værdi”. Hvis jeres leje er højere end det lejedes værdi, har I mulighed for at få lejen sat ned ved at klage til huslejenævnet i jeres kommune. Det kan ske med tilbagevirkende kraft fra indflytningstidspunktet, hvis I klager inden 1 år efter indflytningen.

      Med venlig hilsen, Jakob Lindberg

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.