Forskelsbehandling

  • Dette emne er tomt.
Viser 1 svartråd
  • Forfatter
    Indlæg
    • #14201

      Hej. Jeg er lejer i en almen boligforening.
      Hvis der i have vedligeholdsreglementet står følgende:”Der kan ansøges om inddragelse af fællesareal til lejerens have hos administrationen. Det påhviler lejeren at opsætte hæk eller hegn om det inddragede areal.”
      1. Kan boligforeningen så sende varslingsbrev til kun en beboer, og bede beboer om at sætte hegn eller hæk op, når der er mindst 7 andre haver, med indraget areal, som ikke har hegn eller hæk sat op?
      2. Hvis reglementet er blevet tilrettet løbende, skal der så ikke stå, at det er gældende fra en bestemt dato, for at de kan sige at det ikke gælder alle beboere? Eller det det også forskelsbehandling?
      3. Gælder en mundtlig aftale med boligforeningen, om ikke at sætte hæk eller hegn, eller skal det være på skrift?
      Mvh. En bekymret beboer.

    • #14202
      Jakob Lindberg
      Moderator

      Svar til bekymret beboer

      1) En almen udlejer skal overholde det såkaldte ligebehandlingsprincip, der også gælder for offentlig forvaltning. I praksis kan en almenudler godt slippe afsted med at sende varslingsbreve. Men de vil ikke kunne opsige en lejer, der nægter at sætte hegn op, hvis de ikke gør noget for at få alle de andre til at overholde reglen

      2) Som udgangspunkt gælder vedligeholdelsesreglementet for alle. Hvis nogen er undtaget, fordi de er flyttet ind før reglen blev vedtaget, skal det stå udtrykkeligt.

      3) Ja, en mundtlig aftale er gyldig, hvis det kan bevises, at den er indgået.

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.