Forsvar den omkostningsbestemte husleje! › Forums › Lejerbrevkassen › El regnskab
Tagget: depositum, elregnskab, forudbetalt leje
- Dette emne har 3 svar og 2 stemmer, og blev senest opdateret for 9 år siden af Jakob Lindberg.
-
ForfatterIndlæg
-
-
17. december 2015 kl. 9:25 #17918RasmusGæst
Hej brevkasse.
Vi har boet til leje i snart 2 år og skal til at fraflytte lejemålet.
I den Forbindelse har udlejer sendt os et regnskab på vand el og varme for 22 måneder.
Det viser sig at vores elforbrug har været en del højere end indbetalt aconto hver månede.
Hvores spørgsmål lyder derfor:
Hvor meget kan udlejer kræve tilbagebetalt for el?
Det er første gang vi bliver bekendt med det højere forbrug, og vi har boet her snart 23 måneder.Der eraftalt i lejekontrakten at vi skal SMS ham hvad målerne på vand el og varme står på hver den første.
Den del af aftalen har vi fulgt til punkt og prikke.
Der står også skrevet i #11 at forbrug afregnes endeligt hver 3 månede.
Det har udlejer ikke overholdt.
Og vi har heller ikke fået regnskab 1 gang årligt.
Vi har fået en samlet regning på el Vand og varme på 11380kr for de 22 måneder vi har boet her.
Udover det har vi haft svært ved at finde en ny lejlighed.
Og vi har hørt udlejer om vi evt kunne forlænge lejekontrakten.
Han sagde at det kunne vi nok finde ud af, og vi har i den forbindelse så valgt at fortsætte med at betale husleje til ham i den periode hvor vi faktisk skulle bo den forudbetalte leje op.
Vi fik så tilbudt en lejlighed her for 7 dage siden, som vi så sagde ja til da det var lige det vi ønskede.
Men nu har vi 2 måneders forudbetalt leje 17000kr tilgode som han ikke rigtig vil tilbagebetale os.
Lejekontrakten udløber 1/2-16
Kan han holde på de 2 måneders leje vi har betalt.
Faktisk har vi betalt 3 måneders forudbetalt leje. + fuld leje i 23 måneder.
Kontrakten løber i 24måneder eller 2år.
Ialt har betalt leje for 26 måneder.
Han skal vel betale de 3 måneders husleje + de 2 måneder vi har betalt ekstra tilbage.? 42500kr
Mvh
Rasmus
-
18. december 2015 kl. 17:53 #17921Jakob LindbergModerator
Det er under alle omstændigheder ikke lovligt at lade et el-regnskab løbe over 22 måneder. Der skal aflægges varmeregnskab 1 gang om året.
Varmeregnskabet er derfor ugyldigt. Sandsynligvis indeholder regnskabet også andre fejl. I skal gøre indsigelse og kræve at få forelagt et gyldigt elregnskab.Udlejer kan maksimalt kræve efterbetaling for det merforbrug, der er sket i den seneste varmeregnskabsperiode.
I kan læse de mest relevante bestemmelser nedenfor. Men jeg vil anbefale, at I melder jer ind i en lejerforening og få bistand, da reglerne er vanskelige at forstå.
Hvad angår refundering af depositum/forudbetalt leje skal I kun betale leje for tiden indtil jeres opsigelsesperiode er udløbet. Hvis der flytter en ny lejer ind midt i opsigelsesperioden skal I kun betale indtil denne har overtaget lejemålet.
Med venlig hilsen, Jakob Lindberg
Uddrag af lejeloven.
§ 37. Udgifterne i § 36, stk. 1 og 2, opgøres i særskilte forbrugsregnskaber for
1) varme og opvarmning af brugsvand,
2) køling og
3) vand.
Stk. 2. Rabatydelser og lign. skal godskrives regnskabet.
Stk. 3. I regnskabet for varme og opvarmning af brugsvand og i kølingsregnskabet kan udlejeren kun medtage udgiften til energiforbruget i regnskabsperioden. Sker leverancen fra et kollektivt forsyningsanlæg, skal udlejeren dog medtage den samlede udgift. Udgifter til kontrol, eftersyn og vedligeholdelse af henholdsvis varmeanlæg og kølingsanlæg, der er pålagt udlejeren i henhold til lov om fremme af energibesparelser i bygninger, skal medtages i regnskabet.
Stk. 4. Udgifterne til energimærkning medtages i regnskabet for varme og opvarmning af brugsvand som en forholdsmæssig del med lige store beløb i hvert af årene i den periode, energimærkningen er gyldig. Endvidere kan medtages en passende forrentning af den del af udgiften til energimærkning, der ikke er dækket ved lejernes betaling efter 1. pkt.
Stk. 5. I vandregnskabet kan udlejeren medtage samtlige udgifter vedrørende forsyning med vand, herunder vand- og vandafledningsafgift, i regnskabsperioden.
Stk. 6. Skal en udgift, der hidtil har været indeholdt i lejen, fremover indgå i et forbrugsregnskab, jf. stk. 1, nedsættes lejen samtidig med et beløb, der svarer til det, der var indeholdt i lejen.
Stk. 7. Udlændinge-, integrations- og boligministeren kan fastsætte regler om, at engangsydelser eller udgifter, der ikke betales hvert år, skal fordeles over flere regnskabsår, og at udlejeren kan medtage en passende forrentning af den del af udgiften, der ikke er dækket ved lejernes løbende betaling.
§ 38. Forbrugsregnskabet skal indeholde oplysning om lejerens andel af de samlede udgifter og om lejerens adgang til at gøre indsigelse, jf. § 45. Regnskabet skal endvidere indeholde oplysning om tidspunktet for udlejerens modtagelse af endelig afregning, hvis regnskabet kommer frem til lejeren efter udløbet af fristen i § 43, 1. pkt. Indeholder regnskabet ikke disse oplysninger, er det ugyldigt.…
§ 45 d. Bestemmelserne i §§ 36-45 c vedrørende varme og opvarmning af brugsvand finder tilsvarende anvendelse for andre leverancer fra udlejeren til opvarmning, herunder el og gas, og for udlejerens leverance af el til lejerens forbrug i lejemålet til andet end opvarmning, jf. dog stk. 2.
Stk. 2. Leverer udlejeren el til andet formål end opvarmning, kan der kun ske fordeling ud fra godkendte individuelle elektricitetsmålere. -
20. december 2015 kl. 23:56 #17923RasmusGæst
1000 tak for dit svar Jakob.
Vi har DD indsendt skriflig klage over de punkter vi mener ikke stemmer overens, til huslejenævnet og beboerklagenævnet i vores kommune.
Udlejer ville have at vi skulle underskrive en afbetalings aftale på det skylden beløb før han vil idbetale de 17000kr vi har indbetalt i opsigelsesperioden.
Mvh rasmus
-
27. december 2015 kl. 22:54 #17926Jakob LindbergModerator
Selv tak.
Jakob Lindberg
-
-
ForfatterIndlæg
Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.