Boligminister, Kaare Dybvad vil fjerne ordet ghetto fra de ministerielle publikationer
Af Jakob Lindberg
Den 15 juni 2021 aftalte et flertal af folketingets partier, at det i almenboligloven skulle være slut med at omtale boligområder som ”ghettoer”. Allerede den 25 juni modsagde Boligministeriet selv dette løfte ved at udgive publikationen, Redegørelse om parallelsamfund, hvor ordet ”ghetto” forekommer hundredevis af gange
Nuvel. Man må lade de medarbejdere, der har skrevet publikationen, at det kan være svært at omlægge sprogbrugen på 10 dage. Men det skal blive interessant at se, om det lykkes for minister Kaare Dybvad at få udraderet udtrykket ghetto fra de ministerielle publikationer fremover.
Det bliver svært. Ordet ”ghetto” er som en ond ånd, der er sluppet ud af en flaske. Det grimme ord har hundreder af år på bagen. Hvordan man får denne ånd ned i flasken igen, er ikke godt at vide.
Hvad vi derimod ved med sikkerhed er dette: Da tidligere statsminister, Lars Løkke i 2018 genoplivede begrebet med Lov 38 om parallelsamfund, pustede han nyt liv i den antisemitisme, som vi her i landet troede var et overstået fænomen.
Læs mere om historien bag ”Ghetto” her:
https://www.dklf.dk/artikler/fra-ghetto-til-pisto/
Betegnelsen er ny men politikken over for de ramte områder fortsætter. Se den følgende artikel
Uenighed
Det er i øvrigt ikke alle forligspartierne, der enige i, at droppe denne brændemærkning af de ikke vestlige medborgere i vort samfund. I aftalen står:
”Det er ikke en politisk ambition blandt parterne at påvirke sprogbrugen i almindelighed.”
Hvilke partier, der ikke er enige i at ordet ”ghetto” bør undgås?, fremgår ikke af aftalen.
Helt personligt vil jeg blot sige:
”Jeg respekterer Kim Jung Un. Han har aldrig kaldt Mjølnerparken for en ghetto”